Himmel-negler

DSC_2622

Dette er en manikyr som kan gjøres veldig enkelt, eller litt mer komplisert. Jeg gikk for den siste varianten, og dere får selv vurdere om det var med hell. Dette er i alle fall min måte å lage himmel-negler på:

Start med en base coat. Jeg er, som dere kanskje har merket, stor fan av Essie, og deres ridge filling base coat er magisk for sånne som meg som har, ja, nettopp, riller i neglene. Den jevner ut det som måtte være.

DSC_2621

DSC_2571

Så er det kanskje ingen stor overraskelse at jeg har valgt en blå farge til himmel. Igjen Essie og fargen Strut your stuff. To lag gir jevnere farge og større kontrast til det som skal bli skyer.

DSC_2574

DSC_2586

Og så kommer det som gjør dette designet til himmel og ikke bare blå negler: skyene. Riv av en bit av en sminkesvamp og velg en lys rosafarge eller en annen lys farge som det er realistisk å finne på himmelen. Grunnen til at jeg ikke bare kjører på med hvitt med en gang, er at jeg ønsker litt mer realistiske skyer enn bare tegneserieskyer. For ekte skyer er ikke bare hvite. Tenk litt på det neste gang du ser opp mot himmelen. Altså, jeg starter med en slags beige. Nærmere bestemt Anny sin Take me honey.

DSC_2589

DSC_2590

Og så er det bare å svampe i vei. Med den første fargen er det ikke så nøye, bare det blir nogenlunde variert og ikke alt det blå forsvinner.

DSC_2593

Jeg gikk for enda en variant før jeg begynte med det hvite, nemlig Essie-klassikeren Ballet slippers.

DSC_2597

DSC_2599

Og så er det tid for det hvite. Nå kan du rive av en litt mindre svampebit, for å få litt mer detaljerte flekker. Hvitt er det sjelden jeg bruker, så jeg kjøpte den billigste lakken jeg fant, nemlig Depend. Navn ukjent. Vi kan kalle den Cloudy white.

DSC_2603

Nå begynner det å ligne litt mer på skyer.

DSC_2605

Jeg kunne ha stoppet her. Da ville designet vært enkelt. Men jeg tenkte at det ville være gøy med en liten overraskelse på den ene neglen, nemlig en sol! Dette kom jeg på litt sent, og den eneste flekken med blått som var ledig, befant seg på høyre hånd. Altså, jeg måtte lage solen med venstre. Jeg er høyrehendt. Uansett, det nærmeste jeg kom en solfarge i samlingen var Apotek1-lakken Ruby slippers, i fargen Cheesum(???).

DSC_2607

For å lage selve formen på sola brukte jeg en q-tip. Hot tips: Press den mot et papir et par ganger før du setter i gang, for å få av den overflødige lakken.

DSC_2609

DSC_2610

Igjen: Jeg kunne ha stoppet her. Men neida, jeg måtte ha solstråler. Dette begynner å nærme seg galskap, jeg vet, men jeg er nå en gang gal. Til å lage solstrålene brukte jeg en knappenål, for å dra den gule lakken utover. Og ja, jeg brukte venstre hånd. Og ja, jeg er fortsatt høyrehendt.

DSC_2619

Klokka er nå over ti på kvelden, så jeg tør ikke ta på top coat, i frykt for at den ikke skal tørke i tide før sengetid. Jeg har en lei tendens til å kline utover neglelakk i søvne. Men jeg er fornøyd med resultatet så langt! Og jeg lærte et top coat-triks på nettet i dag, som vi får se om jeg klarer å dra nytte av i morgen: bruk en hurtigtørkende top coat, og ha på nok lakk til at børsten ikke trenger å berøre neglen. Da skal ikke fargene gli over i hverandre. Visstnok. Vi får se da. Takk for meg for denne gang, i alle fall. DIY!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s