Strikket selebukse til baby

IMG_6066

I år kommer venninnefødslene på rekke og rad, så jeg rekker rett og slett ikke å lage velkomstgaver til alle de nye små vennene som kommer. Men når man blir invitert i babyshower, er det vanskelig å motstå fristelsen til å lage en personlig liten hilsen. Denne gangen ble det en lysegrønn kortbukse med seler.

Oppskriften er fra Dale Garn sitt Baby hentesett-hefte nr 310. Jeg kunne velge mellom glattstrikk eller en litt mer spennende variant med 2r, 1 vr. Jeg gikk for den siste.

IMG_6099

Jeg blingsa litt på oppskriften da, for det skulle egentlig være brettekant nede. Men uten brett kunne jeg lett slå i trykknapper med hammer. Hell i uhell, kan man si.

IMG_6310

IMG_6311

NB NB Enkelte trykknapper er ment for tekstil og kutter hull i stoffet når du slår. Disse vil du ikke bruke på strikkeplagg, for da er det stor fare for at det rakner. Bruk de med pigger og lirk piggene mellom maskene før du slår. Eller du kan sy på helt vanlige trykknapper, selvsagt. Jeg synes bare det er så kjedelig.

IMG_6313

Tre knapper nederst, så buksa blir bukse og ikke kjole. Og easy peasy å åpne når det skal skiftes bleie.

IMG_6316

Og litt mer dekorative trykknapper til selene. Perlemor og greier.

IMG_6318

Og sånn ble den til slutt. Jeg er fornøyd, mottakeren ble fornøyd, og forhåpentligvis blir den lille fornøyd når han kommer om en måneds tid også.

Oppdatert: HER kan du se om buksa passet eller ikke.

IMG_6326

IMG_6327

7 kommentarer om “Strikket selebukse til baby

 1. Tilbaketråkk: Selebuksa passet! | FYI:DIY

 2. Ble så inspirert av denne at jeg hev meg over pinnene :). Men kan jeg spørre hvor du har kjøpt trykknappene? Og trenger man noen spesiell type for å bruke i babyull?

  Likt av 1 person

  • Så hyggelig! 🙂 Jeg kjøpte trykknappene på Stoff og stil. Jeg kjøpte de med tagger så jeg kunne lirke taggene mellom maskene før jeg begynte å slå. De vanlige er jeg redd kutter over tråden. Evt kan man jo kjøpe de gode gammeldagse trykknappene som man syr på for hånd. Uansett: Lykke til!

   Liker

   • Tusen takk for raskt svar – da er knapper også i boks :). Men kan jeg spørre om du strikket delen mellom vrangbordene litt lenger enn oppskriften? Syntes den ble veldig kort..

    Hilsen Stine

    Liker

   • Nei, jeg fulgte oppskriften på delen mellom vrangbordene. Men jeg oppdaget for sent at vrangborden nederst skulle ha vært dobbelt så lang og brettes, så den strikket jeg for kort :p

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s