Årets Halloween-gresskar

Det ble et litt annerledes gresskar i år. Etter å ha saumfart et titalls matbutikker på selveste Halloween, måtte vi «ta til takke» med hvert vårt flaskegresskar. Men kanskje det var hell i uhell? Det åpnet i alle fall opp for en del nye ideer.

Fil_000

Jeg ante ingenting om denne typen gresskar før jeg satte kniven i det, men skjønte fort at den smaleste delen bør være rimelig moden før man kan hule den ut med skje. Og det var den ikke. Moden, altså. Så jeg droppet den smaleste delen og gikk til angrep på bunnen, som faktisk ser ganske lik ut innvendig som et vanlig gresskar.

Fil_001

Siden åpningen ble såpass stor, er årets gresskarlykt best egnet for innendørs bruk. Og har man vegger rundt lykten, kan det være fint å skjære ut detaljer som skaper effekt av lys og skygge. En sikksakk-kant øverst kaster f.eks. noen ganske stemningsfulle skygger på veggene rundt.

Fil_002

For første gang prøvde jeg å bore hull i gresskaret med drill, og det fungerte heldigvis så godt som jeg hadde håpet. Derfor ble selve dekoreringen en rask og enkel affære.

Fil_006

Et voilà. En stemningsfull liten Halloween-lykt som kaster både lys og skygger.

Fil_004

Fil_005

Fil_000 copy

Dagens visdomsord: Ikke la deg stoppe av uforutsette utfordringer. Det kan faktisk komme noe positivt ut av det. DIY!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s